10 anys amb la ViquipèdiA

L’obra de referència més gran a Internet celebra enguany el seu desè aniversari. Jimmy Wales va fundar la Viquipèdia, «l’enciclopèdia de contingut lliure que tothom pot millorar», el mes de gener de l’any 2001.

La Viquipèdia en català, o Viquipèdia en valencià, fou la segona versió idiomàtica en comptar amb algun article (després de la versió anglesa) i la tercera en ser creada. El primer article de la Viquipèdia en català (i el primer en una versió no anglesa) fou «Àbac», creat el 17 de març del 2001 a les 01:41 UTC per Daniel José Queralto editant com usuari anònim amb el rang IP a Andorra. Després d’ell vingueren milers de viquipedistes més que, ja sigui arreglant algun error ortogràfic o creant centenars d’articles, han fet de la Viquipèdia un gran projecte lliurecol·laboratiu i en català.